HaRav Kook: Een geest vervuld van vrijheid

'New insights in Zionism' is meer dan een reeks lezingen waarin je kennis maakt met het ontstaan van het zionisme.
De serie geeft inzicht in het debat dat binnen het jodendom speelde, en nog steeds speelt, over het vormen van een onafhankelijk Joods bestaan.

Tijdens deze zes bijeenkomsten maak je kennis met verschillende standpunten van Joden die het zionisme hebben vormgegeven, hun literaire werk en de oplossingen die ze hebben aangeboden voor vele vragen die binnen het jodendom speelden: hebben Joden een politiek thuisland nodig? Onder welke omstandigheden zijn Joden daar veiliger? Wat moeten ze hiervoor doen? en welke overtuiging is ervoor nodig?

HaRav Kook (Abraham Isaac Hacohen Kook 1865-1935), de eerste Asjkenazische opperrabbijn van het Britse Mandaat Palestina in Eretz Israƫl, was een zeer invloedrijke religieuze denker van het 20e-eeuwse jodendom en een van de grondleggers van het religieuze zionisme.

We bespreken zijn zeer vernieuwende religieuze opvatting en de manier waarop hij de Joodse traditie probeerde te verbinden met het moderne leven en het nationale gedachtegoed.

De lezing is in het Engels.

Rabbi Abraham Isaac Kook fragments for lecture Crescas English and Hebrew
HaRav Kook Zeronim (small seeds)

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wilt u graag op de wachtlijst staan of uw belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.