Sam Drukker - zelfportret

Sam Drukker in Museum Jan in Amstelveen

Museumwandeling met de kunstenaar: Donateursevenement

Sam Drukker: ONDERWEG, schilderijen en werken op papier

De thematiek van beeldend kunstenaar Sam Drukker (Goes, 1957) was altijd al de mens in al zijn hoedanigheden: jong, oud, man, vrouw, sterk en kwetsbaar, maar de laatste tien jaar schilderde hij vooral de dolende en op drift geraakte mens. Samen met zijn projecten ‘Minje’ (een eerbetoon aan Joodse overlevenden) en ‘Verdrijving uit het Paradijs’ vormen deze schilderijen en tekeningen de kern van een grote overzichtstentoonstelling in Museum Jan te Amstelveen. In de tentoonstelling worden ook recent gemaakte portretten en gewassen inkt tekeningen opgenomen.
Al Drukkers werk is geschilderd op oud, gebruikt materiaal, zoals op straat gevonden houten paneeltjes of zeildoek en tentzeil. Op die ondergrond toont Drukker zich spitsvondig een meester in menselijkheid.

Deze wandeling met Sam drukker op 19 december is speciaal open voor de donateurs van Crescas. Ben je donateur? Schrijf je gratis in op deze pagina.
Ben je nog geen donateur en wil je aan deze museumwandeling deelnemen? Doe via de donateur-pagina op onze website een donatie van minimaal 25 euro, dan steun je de activiteiten van Crescas en kun je ook aan dit unieke evenement deelnemen.

Bij de tentoonstelling wordt een catalogus uitgebracht waarin alle schilderijen en tekeningen uit de tentoonstelling worden opgenomen. Auteurs in de catalogus zijn Pienk de Gaay Fortman, educatie manager van Museum Jan en schrijver Henk Blanken. Tevens wordt er een zesdelige podcast gemaakt waarin Sam wordt geïnterviewd over zijn werk en werkwijze met een toelichting op wat er in de tentoonstelling te zien is.

Op de website van Sam kun je zijn werk bekijken. www.samdrukker.com
Meer over Museum Jan: www.museumjan.nl

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wilt u graag op de wachtlijst staan of uw belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.