In de nieuwsbrief stonden per abuis verkeerde data voor de lezingen van Bart Wallet. De informatie op de website in inmiddels gecorrigeerd. In het cursusoverzicht staan nu de juiste data:

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Halacha aan de hand van Ma'aleh-films

Kijken naar, en bespreken van unieke films

info Geen kennis van Hebreeuws vereist, alle lesstof wordt in vertaling behandeld

cursusnummer
8008
expert
plaats
Amsterdam
data
4x op dinsdag
19 en 26 november,
3 en 10 december 2019
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 85,00

Inmiddels niet meer weg te denken uit het Crescas-cursusaanbod.
De eindexamenstudenten van de énige orthodoxe filmacademie ter wereld, de Ma'aleh School of Television, Film & the Arts, maken de meest prachtige films die altijd een maatschappelijk en vaak een halachisch thema hebben. Voor u selecteerden wij een aantal uitblinkers die we samen bekijken, om na afloop de thema's aan de hand van de Joodse wetten te bespreken. De films fungeren als katalysator voor het aangaan van diepgaande discussies over jodendom en Israël. Maar ook in de tv- en filmwereld worden studenten van deze academie gewaardeerd. Eén van Israëls best bekeken programma's, Srugim, is ontstaan uit de koker van een Ma'aleh-student. Steeds vaker duiken producties van de studenten op bij internationale filmfestivals. Wacht niet te lang met inschrijven, elk jaar zijn er meer leergierigen dan plaatsen.


Leo Mock (1968) volgde een opleiding aan een talmoedhogeschool (jesjiwa) in Israël. Verder studeerde hij Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In december 2015 promoveerde hij cum laude aan de Tilburg University op een proefschrift, getiteld 'Het begrip Ruach Ra'a in de rabbijnse responsaliteratuur van na 1945: een case study in de relatie tussen kennis over de fysieke wereld en traditionele kennis'. Leo Mock heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam en is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog. Voor Crescas verzorgt hij, naast zijn wekelijkse column op de website, diverse Rabbinica-cursussen. Sinds zomer 2012 is Leo Mock adviseur Joodse Zaken van Beth Shalom. Aan de Tilburg University is hij docent Judaica.

docent: Leo Mock


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Halacha aan de hand van Ma'aleh-films

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Tora en daarna'