Online evenement: Eén tekst - drie invalshoeken

Een uniek Talmoedisch debat

Een orthodoxe rabbijn, een hoogleraar en een liberale rabbijn lopen samen een café in… Klinkt dit als het begin van een witz? Niet bij Crescas!
Op zondag 30 mei komen drie geleerden uit totaal verschillende hoeken bij elkaar om één Talmoedische tekst te bespreken: Wim van Dijk, Irene Zwiep en Joram Rookmaaker verlichten onder leiding van moderator Leo Mock onze ogen.
Deze unieke middag is geïnspireerd op het thema van dit studiejaar: Joodse literatuur. De Talmoedische tekst die
wij gaan bestuderen is Bava Metzia 59a-b. Hier lees je de beroemde uitspraak: ‘Zij (= de Tora) is niet in de hemel’. Als de Tora goddelijk is, hoeveel vrijheid hebben onze geleerden dan om die te interpreteren? En speelt God eigenlijk nog een rol in de halachische discussie? Wat voor implicaties heeft dat voor de diversiteit van stemmen in het jodendom? Doe mee en laat ook je eigen stem horen!

Ben je een student of nog geen 28 jaar? dan kun je met flinke korting aan dit evenement meedoen! Je betaalt maar 5 euro in plaats van 17,50!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.