inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

De kunst van de chazzan

De kunst van de chazzan
info Voor deze lezing is geen specifieke vooropleiding of kennis vereist

cursusnummer
7926
plaats
Amsterdam
datum
1x op woensdag
27 maart 2019
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 15,00

Chazzanoet -- de kunst van de chazzan -- spreekt tot ieders verbeelding. Het duikt op in de klassieke muziek, in Hollywood en op een singer-songwriter album. Chazzanoet heeft broeiende irritaties en ontwrichtende conflicten veroorzaakt. Wat is de emotionele zeggingskracht van chazzanoet, wat zegt het over het Joodse zelfbeeld? In deze avond gaan we op onderzoek uit. We zullen diverse historische opnames beluisteren en kijken naar het verschil in stijl tussen de chazzaniem. We zullen kijken naar de reacties van zowel Joden als niet-Joden op het chazzanoet. Wat bepaalt de sfeer van een sjoeldienst? En wat is er bekend over de geschiedenis van het chazzanoet? Ook zullen we bekijken of er zoiets bestaat als typisch Nederlands chazzanoet. Na deze avond weet u meer over chazzaniem als Moshe Koussevitzky, Yossele Rosenblatt en Hans Bloemendal.


Irwin Oppenheim (1979) is chazzan in de Gerard Doustraatsjoel in Amsterdam. Hij vindt het leuk om zijn liefde voor het chazzanoet te delen, onder meer via zijn website www.chazzanut.com. In het dagelijks leven werkt hij als zelfstandig IT consultant.

docent: Irwin Oppenheim


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

De kunst van de chazzan

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'