sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Wat ik moest verzwijgen

Toneelstuk naar het gelijknamige boek

Wat ik moest verzwijgen
cursusnummer
7821
plaats
Amsterdam
datum
1x op zaterdag
23 december 2017
tijd
20.00 uur
kosten
€ 35,00

Een controversieel stuk met Anne Wil Blankers in de hoofdrol. De Joodse onderduikster Jet baart een zoon, Otto, die is verwekt tijdens een ambivalente liefdesrelatie met haar buurman, een SS-er die zielsveel van haar houdt, maar haar ook chanteert en misbruikt. Hij belooft voor het jongetje te zullen zorgen als Jet hem direct na de geboorte aan hem afstaat en voorgoed zwijgt over hun Joodse bloedband. Pas aan het einde van haar leven ontmoeten moeder en zoon elkaar weer, wanneer Jet bezoek krijgt van een twintig jaar jongere man, die haar een schilderij komt terugbrengen, dat haar toebehoorde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Crescas zorgt voor een nabespreking met Ariella Kornmehl, schrijfster van het gelijknamige boek en acteur Christo van Klaveren.
Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Wat ik moest verzwijgen

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'