sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Een ode aan Andreas Burnier

Alles wat u altijd al wilde weten over deze bijzondere vrouw

Een ode aan Andreas Burnier
cursusnummer
7710 (hele cursus)
plaats
Amsterdam
data
2x op woensdag
22 en 29 maart 2017
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 20,00
cursusnummer
7711 (biografie)
plaats
Amsterdam
datum
1x op woensdag
22 maart 2017
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 12,00
cursusnummer
7712 (haar Joodse essays)
plaats
Amsterdam
datum
1x op woensdag
29 maart 2017
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 12,00

Ontdek in twee avonden alles over de schrijver, criminoloog, wetenschapper, feministe en voorvechtster van de vrouwenliefde, Andreas Burnier (pseudoniem van C.I. Dessaur).

De eerste avond komt Elisabeth Lockhorn vertellen over de biografie die zij 7 jaar lang schreef over Andreas Burnier, Metselaar van de wereld. De tweede avond gaat dieper in op Andreas Burnier's relatie met het jodendom. Daniel van Mourik (partner) en journalist Manja Ressler (intensieve samenwerking met Burnier aan Liberale siddoer), vertellen over het Joodse in het werk van Andreas Burnier, haar passie voor lernen en over het samenstellen van de essaybundel Ruiter in de wolken.

Er zullen op beide avonden stukken worden voorgelezen: op de eerste avond uit de biografie en op de tweede uit essays van Andreas Burnier, over onder andere Kabbala, euthanasie, het moderne jodendom en de positie van vrouwen hierin. Twee rijke avonden waarin wij u van harte uitnodigen om mee te komen praten over een van de meest eigenzinnige vrouwen van de afgelopen 50 jaar.

De inschrijving voor cursus 7710 en 7711 is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wilt u graag op de wachtlijst staan of uw belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Een ode aan Andreas Burnier

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Literatuur'