Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Joodse kunstenaarsmigranten

Interactieve rondleiding in het Stedelijk Museum: Chagall, Picasso, Mondriaan en anderen: Migranten in Parijs

Joodse kunstenaarsmigranten
info exclusief entree Stedelijk Museum

cursusnummer
8024
plaats
Amsterdam
datum
1x op maandag
27 januari 2020
tijd
14.00-15.00 uur
kosten
€ 17,50

Chagall, Picasso, Mondriaan en anderen: Migranten in Parijs. 
Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw naar hèt kunstcentrum van de wereld: Parijs. Zij moeten er hun weg vinden in een gepolariseerde samenleving vol nationalisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme. Dit is het verhaal van kunstenaars die moedige beslissingen nemen en in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk komen. De tentoonstelling is een uitgelezen kans om het werk van de grote moderne meesters in een ander licht te zien, én om nieuwe kunstenaars te ontdekken.
Chagall, Picasso, Mondriaan en anderen.: Migranten in Parijs is gebaseerd op de rijke collectie van het Stedelijk Museum en toont werk van meer dan 50 beeldend kunstenaars, fotografen en grafisch vormgevers. Bovendien zal voor het eerst in bijna 70 jaar de grote collectie Chagalls van het Stedelijk te zien zijn: 40 werken, waaronder acht iconische schilderijen, sommige speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerd.
Dat Chagall, Picasso en Mondriaan - vanuit verschillende achtergronden - migrant waren, is door hun roem op de achtergrond geraakt. Toch werden zij ondanks hun succes vaak geconfronteerd met het feit dat ze geen Fransen waren.
Onze gids, Anita Liemburg, neemt ons mee in het leven van onder andere de Joodse kunstenaar Chagall, de invloed van het jodendom op zijn werk en de rol van antisemitisme in kunstenaarskringen.
De entree tot het museum is niet inbegrepen. U dient een kaartje te kopen (€ 18,50) of u kunt uw Museumkaart of BankGiroLoterij Vip-kaart gebruiken.


Na haar studie Kunst, Cultuur en Educatie ging Anita Liemburg (1966) Kunstgeschiedenis studeren. Ze werkt als rondleider/museumdocent in verschillende musea in en rondom Amsterdam. Tegenwoordig is ze te vinden in het Joods Historisch Museum, het Stadsarchief De Bazel, het Cobramuseum in Amstelveen, het Rembrandthuis, het Amsterdam Museum, Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. Naast het geven van rondleidingen ontwikkelt ze educatieve programma's en geeft ze trainingen in (inter)actief rondleiden en inclusieprogramma’s in musea. Haar doel: het ontwikkelen van de visuele geletterdheid van de beschouwer en zich inzetten voor de professionalisering van het vak Rondleiden.

docent: Anita Liemburg


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Joodse kunstenaarsmigranten

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'