sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Tznioet en seksualiteit in het jodendom

Halacha rondom seksualiteit en eerbaarheid

Tznioet en seksualiteit in het jodendom
cursusnummer
7815
plaats
Amsterdam
data
2x op dinsdag
16 en 23 januari 2018
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 60,00
docent: Anne Maria van Hilst

Seksualiteit en eerbaarheid zijn thema's die al eeuwenlang een essentiële rol spelen in onze samenleving. Ook binnen het jodendom is veel geschreven over tznioet (eerbaarheid) en seksualiteit. Voor sommigen is het een taboe, voor anderen de drijvende kracht achter ons bestaan. Belangrijk is het om kennis te hebben over wat onze traditie hierover zegt. Hierdoor kunt u gereedschap krijgen voor de keuzes in uw eigen leven.

In twee avonden bekijken we samen wat er in de Joodse traditie gezegd wordt over deze thema's. Daarnaast bespreken we of en hoe het in de huidige tijd nog relevant is.
Tijdens de eerste avond beginnen we met een overzicht van seksualiteit en tznioet in de Halacha. Wat wordt hierover geschreven in de TeNaCH, Misjna en Talmoed?
De tweede avond kijken we dieper naar hoe het beeld van seksualiteit veranderd is gedurende de geschiedenis. Wat was de invloed van het leven in de galoet? Wat was de invloed van de algemene tijdsgeest? Wat voor bronnen had men om een beeld te krijgen over seksualiteit? Ook hierbij zullen we een stuk samen lernen om de link naar het heden te brengen.
Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Tznioet en seksualiteit in het jodendom

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Tora en daarna'