Hamsa, de ultieme geluksamulet

Workshop en presentatie over een mysterieus symbool

Loading...
Datum
zondag 18 september '22
Tijd
14:00 - 16:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 25,00
inclusief materiaal
Inschrijven voor deze editie is helaas niet meer / nog niet mogelijk.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven

Bij veel huizen in het Midden Oosten is de Hamsa het eerste wat je bij binnenkomst ziet.
De Hamsa is een handvormig symbool met vijf vingers, ook bekend als de Hand van Miriam of Fatima.
Het is een zeer populair amulet vooral in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en komt ook voor in de folklore van de Joden in islamitische landen. Het motief dient als magische bescherming tegen het boze oog.

In het eerste deel van de workshop zal Etty het verhaal en de geschiedenis van de Hamsa-amulet met ons delen, samen met een prachtige fotopresentatie en mooie anekdotes.
In het creatieve tweede deel ga je genieten van het versieren van je eigen Hamsa-amulet met symbolen, kleuren en kralen.
Etty zal verschillende ideeën en technieken toelichten zodat je nog wat variaties van de Hamsa kunt maken, bijvoorbeeld van papier of gerecyclede materialen.
Die kun je thuis ophangen, of iemand zo'n bijzonder handgemaakte Hamsa cadeau geven. De papieren Hamsa kan als een wenskaart verstuurd worden.
Of je in de kracht van de Hamsa gelooft of niet - van deze creatieve workshop ga je zeker genieten!

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wil je graag op de wachtlijst staan of je belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij je uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.