Op Simches

Loading...
Data
3x op dinsdag:
14, 21 en 28 november '23
Tijd
20:00 - 22:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 45,00

De Joodse kalender is belangrijk voor het Joodse leven thuis, in familieverband en natuurlijk in sjoel. De feestdagen, de jom toviem, lopen als een rode draad door de Joodse kalender heen.

We beginnen met Pesach, verbonden door de omertelling met Sjavoe’ot (wekenfeest). Vervolgens Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar), Jom Kippoer (Grote Verzoendag), Soekot (Loofhuttenfeest) en Simchat Tora. (Vreugde der Wet). Dan de kleinere feestdagen, die niet in Tora staan, maar wel in de Talmoed: Chanoeka en Poerim.

Tijdens deze cursus zal rabbijn Menno ten Brink stilstaan bij de verschillende aspecten van deze dagen, zowel als oogstfeesten als religieuze feesten. Waarom vieren we ze en hoe vieren we ze? Feestdagen zijn er om ons te inspireren en onze Joodse kennis te voeden en te vergroten.

Praktijk en theorie zullen elkaar afwisselen, in de verwachting dat deelnemers de feesten met nog meer inspiratie vieren. Chag sameach!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.