Online: 'Bagage' - gesprek met kunstenaar Ram Katzir

Op 17 maart 1943 werd in Leiden en omgeving een razzia gehouden waarbij alle Joden die niet waren ondergedoken, werden opgepakt en gedeporteerd. Van hen zijn 270 vermoord. ‘Bagage’ is een monument dat uit zes ouderwetse koffers bestaat. Deze zijn gehouwen uit verschillende steensoorten welke verspreid door de stad staan. Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan de Joodse stadgenoten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord.
Kunstenaar Ram Katzir leidt ons door zijn eigen kunstproject ‘Bagage’. Hij gaat ons vertellen over de betekenisvolle plaatsen waar ze staan, het ontstaan van het kunstwerk en zijn eigen creatief proces.

Deze activiteit, die oorspronkelijk als een wandeling is gepland, wordt in een online ontmoeting met de kunstenaar omgezet. Ram Katzir gaat ons aan de hand van een powerpoint in zijn project 'bagage' maar ook andere kunstprojecten met het thema 'herinnering' uit zijn oeuvre 'rondleiden'. Je krijgt de mogelijkheid om na afloop vragen te stellen en in gesprek met de kunstenaar te gaan.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.