Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Hamitbach HaParsi

Perzische Kookworkshops

Hamitbach HaParsi
cursusnummer
8050
plaats
Amsterdam
data
2x op zondag
17 november,
1 december 2019
tijd
10.30-14.00 uur
kosten
€ 70,00

Is het nou Iran of Perzië? Perzië was door de oude Grieken ooit gegeven aan Iran en werd daarom door het Westen ook wel Perzië genoemd. De inwoners hebben het echter altijd op Iran gehouden. De Perzische keuken is qua smaak heel subtiel. In plaats van pittige pepers bevat het juist veel milde smaakmakers, zoals oranjebloesem, saffraan en gedroogde limoen. Kenmerkend voor de Iraanse gerechten is dat ze vaak zure en zoete ingrediënten bevatten die goed in balans zijn.

Door het gevarieerde klimaat in Iran is de grond heel vruchtbaar. Het zijn de perfecte omstandigheden voor de nationale vrucht, de granaatappel, om te groeien. Het verwerken van fruit in hartige gerechten is kenmerkend voor de Iraanse keuken. Vruchten zoals granaatappels, pruimen, kersen en abrikozen worden gezouten en gedroogd en kunnen worden toegevoegd aan hartige gerechten, zoals soep en langzaam gegaarde stoofschotels.

De Perzische keuken kent geen voorgerechten, je krijgt je hoofdgerecht samen met verschillende bijgerechten. Daarnaast wordt er vaak ook een frisse salade van groenten en kruiden geserveerd. De lichte en knapperige bijgerechtjes combineren perfect met de warme, aardse gerechten.
Tijdens deze workshops gaan we onder andere khoresht maken (een stoofpot), een kruidige dikke groentesoep - ook wel aash genoemd, kookoo (omelet met groente), plov (witte rijst met groenten) en een variëteit aan salades. En natuurlijk maken we ook het onmisbare brood en een rijk toetje met oranjebloesem. Tot slot gaan we samen van een heerlijke lunch genieten!


Oprichter en eigenaar van Esther’s Cookery, Esther Weissman-Erwteman (1977)
Esther’s Cookery is de enige vegetarische kookstudio van Amsterdam. Tijdens een workshop in de kookstudio bereid je een complete vegetarische maaltijd. Niet omdat vegetarisch eten nou zo hip is, maar omdat Esther iedereen wil laten zien en proeven dat koken met groenten niet moeilijk hoeft te zijn.
Vegetarisch eten is leuk en lekker: geen vleesvervangers en groenteburgers, maar kleurrijke recepten gemaakt van verse en duurzame producten, veelal uit eigen moestuin. De recepten zijn geïnspireerd op de Italiaanse, Syrische, Indiase, Turkse, midden oosten keuken en natuurlijk recepten uit de keuken van Esther’s moeder/oma. Bovenal is de kookstudio een plek waar mensen samen koken en een lekkere, leerzame en gezellige avond beleven. Samen koken en eten brengt mensen bij elkaar die elkaar anders niet zo snel zouden ontmoeten.

docent: Esther Erwteman


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Hamitbach HaParsi

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Kosjer koken'