inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Het oevre van Ischa Meijer

Bloemlezing door Ronit Palache

Het oevre van Ischa Meijer
cursusnummer
8028
expert
plaats
Amsterdam
datum
1x op zondag
16 februari 2020
tijd
15:00-16:30/17:00 uur
kosten
€ 17,50

Schrijfster Ronit Palache werkt aan een bloemlezing van Ischa Meijer, die in februari 2020 verschijnt in de prestigieuze Privédomeinreeks bij uitgeverij De Arbeiderspers. Centrale thema's zijn het jodendom en de Tweede Wereldoorlog. Palache laat zich inspireren door interviews die Ischa Meijer heeft gehouden, zijn toneelstukken, lezingen en boeken. Voor deze primeur vroegen wij Bertien Minco de schrijfster te interviewen, vlak na verschijning van het boek.

Journalist Ischa Meijer (1943-1995) was aanwezig in het culturele leven van Amsterdam. Hij verwierf grote faam als interviewer, schreef, recenseerde en speelde toneel, had jarenlang een column in Het Parool en enige tijd een dagelijks interviewprogramma op televisie. Samen met zijn ouders overleefde Meijer als kind het concentratiekamp Bergen-Belsen. De conflictueuze en rivaliserende relatie met zijn vader vormde een rode draad in zijn leven.

Bij entree ontvangt u een boekenbon ter waarde van 10 euro. Deze is vrij besteden - of direct in te zetten bij aankoop van de bloemlezing van Ischa Meijer. Ronit Palache blijft na afloop tijdens de borrel voor het signeren van het boek.

Ronit Palache (1984) is journalist en werkt als freelancer voor verschillende literaire uitgeverijen, Vrij Nederland en televisieprogramma Pauw. Samen met Volkskrantjournaliste Corine Koole interviewde ze maandelijks onbekende Nederlanders voor het programma Onbekend Bemind in de Rode Hoed in Amsterdam. Ze presenteert de literaire salon in het Ambassadehotel en heeft een talkshow met wetenschappers in de Amsterdamse Academische Club van de Universiteit van Amsterdam. Voorheen werkte Palache tien jaar bij Uitgeverij Prometheus en daarvoor als journalist voor Weekblad Elsevier. In 2016 verscheen haar eerste boek, Ontroerende Onzin- de Joodse identiteit in het Nederland van nu, dat drie drukken beleefde en in de pers bejubeld werd. Socioloog Abram de Swaan verzorgde de inleiding van dit boek.

docent: Ronit Palache (foto: Thomas Schlijper)


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Het oevre van Ischa Meijer

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Literatuur'