sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Lev Cinema

Boekverfilmingen met nabespreking

Lev Cinema
cursusnummer
7818 (Filmavond I)
plaats
Amsterdam
datum
1x op donderdag
14 december 2017
tijd
18.00-21.00 uur
kosten
€ 17,50
(inclusief kosjere soep en broodjes)
cursusnummer
7819 (Filmavond II)
plaats
Amsterdam
datum
1x op donderdag
4 januari 2018
tijd
18.00-21.00 uur
kosten
€ 17,50
(inclusief kosjere soep en broodjes)
cursusnummer
7820 (Filmavond III)
plaats
Amsterdam
datum
1x op donderdag
18 januari 2018
tijd
18.00-21.00 uur
kosten
€ 17,50
(inclusief kosjere soep en broodjes)
Tijdens de inmiddels tweede editie van Lev Cinema (in samenwerking met JMW) staan drie films met eenzelfde thema op het programma. Wij verwelkomen u met een heerlijk kopje soep en een broodje. Na afloop wordt de film nabesproken met een gastspreker en is er ruimte voor vragen. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van deze filmavonden.

De drie films waar we naar gaan kijken zijn:

Donderdag 14 december kunt u kijken naar Fill the Void (2012) het beklemmende verhaal over Shira, kind van chassidische Joden in Tel Aviv, die door haar moeder onder druk wordt gezet om te trouwen met de man van haar overleden zus. Pastoraal werker Aviva Pels verzorgt de inleiding bij de film.

Donderdag 4 januari vertonen we La Petite Jérusalem (2005). De 18-jarige Joods Laura is in tweestrijd tussen haar religieuze opvoeding, haar studie en haar eerste verliefdheid. Lievnath Faber, artistiek directeur van het Filmisreal festival, leidt de film bij u in.

Donderdag 18 januari sluiten we af met het prijswinnende Israëlische drama Eyes Wide Open (2009) over de ontluikende relatie tussen Aaron en Ezri, twee mannen in een ultra-orthodoxe gemeenschap in Jeruzalem. De film wordt ingeleid door Menno ten Brink, rabbijn van de LJG.


De inschrijving voor cursus 7818, 7819 en 7820 is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wilt u graag op de wachtlijst staan of uw belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Lev Cinema

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'