In de nieuwsbrief stonden per abuis verkeerde data voor de lezingen van Bart Wallet. De informatie op de website in inmiddels gecorrigeerd. In het cursusoverzicht staan nu de juiste data:

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Klezmer in Hollywood

Een serie van drie lezingen over de fascinerende geschiedenis van de Israëlische volksmuziek

Klezmer in Hollywood
cursusnummer
8069
expert
datum
1x op woensdag
17 juni 2020
tijd
11.30-12.15
kosten
€ 7,50

Wat tegenwoordig wordt verstaan onder ‘Joodse muziek’ vindt zijn oorsprong op de Balkan, de bakermat van de klezmermuziek. Noam Vazana laat je zien dat Joodse muziek vele gedaanten kent: van de combinatie van Turkse traditionele muziek met het Ladino, de taal van de Joodse bevolking rondom de Middellandse Zee, en de invloed van Griekse Joden op de wijk Florentin in Tel Aviv, tot het unieke verband tussen het Ladino en het Spaans dat in Chili gesproken wordt, én de geboortegrond van klezmer: Roemenië. Aan het einde van de lezing maakt Noam ons deelgenoot van een goed bewaard geheim uit Hollywood: hoe The Wizard of Oz een belofte doet aan Israël, het land van melk en honing.


Noam "Nani" Vazana is een veelgeprezen internationale Singer-Songwriter gevestigd in Amsterdam. Ze werd geëerd met de SENA-albumprijs (2019), de Arts Council England Award (2019), de Sephardic Music Award (2017) en de ACUM-albumprijs (2014).

Vazana vertegenwoordigde Nederland op het European Music Festival in VN (2019) en speelde solo-concerten in het Kennedy Center (USA), Jodhpur RIFF festival (Indië), North Sea Jazz (Nederland), Manchester Jazz Festival (UK), Jazzahead (Duitsland), Jerusalem Jazz (Israel) en was artist in residence op Amsterdam Roots Festival. Noam werkte internationaal samen met Katie Melua, Bobby McFerrin, John Clayton, Carolina, Evyatar Banai, The Israeli Sinfonietta, het Cameri-theater en meer.

Vazana bracht 4 soloalbums uit, gerangschikt als iTunes Top-20 bestseller (2015), en componeerde muziek voor BBC- en NPO-documentaires. Het Nederlandse NPO-netwerk bracht een minidocumentaire uit over haar muzikale werk als oprichtster en artistiek leider van haar koor Hebrew Groove (2018). Noam hield lezingen op TedX Amsterdam en Womex (zowel in Spanje als Finland) en trad op tijdens de internationale vredesconferentie CH (2016).

docent: Noam Vazana


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Klezmer in Hollywood

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'