In de nieuwsbrief stonden per abuis verkeerde data voor de lezingen van Bart Wallet. De informatie op de website in inmiddels gecorrigeerd. In het cursusoverzicht staan nu de juiste data:

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Jerusalem Kwartet in het Concertgebouw

Concert en lezing

Jerusalem Kwartet in het Concertgebouw

Fotograaf: Ronald Knapp

cursusnummer
8026
plaats
Amsterdam
datum
1x op donderdag
11 juni 2020
tijd
19.00-22.35 uur
kosten
€ 85,00
(eerste rang)

cursusnummer
8027
plaats
Amsterdam
datum
1x op donderdag
11 juni 2020
tijd
19.00-22.35 uur
kosten
€ 69,00
(tweede rang)

Pakkend en gracieus: Mozarts Strijkkwartet in D, KV 421, gespeeld door het Jerusalem Kwartet. In zijn Tweede strijkkwartet laat Sjostakovitsj zijn interesse in Joodse muziek horen. Een passende keuze voor het Jerusalem Kwartet, dat momenteel aan een langlopend project over Joodse muziek werkt. Sjostakovitsj verwerkt vooral klezmer-invloeden in zijn feestelijke kwartet. Ook te horen: Ervín Schulhoffs suite Fünf Stücke, waarin hij evenveel dansen laat langskomen. Voorafgaand aan het concert geeft dirigent Jules van Hessen een lezing over Sjostakovitsj.

Over het Jerusalem Kwartet
Het Jerusalem Kwartet werd opgericht in 1993 en maakte in 1996 zijn podiumdebuut. De faam van de vier Israëlische strijkers groeide snel. In de Verenigde Staten is het viertal geregeld te gast op het Ravinia Festival (Highland Park) en in steden als New York, Chicago, Los Angeles, Philadelphia, Cleveland en Washington.
In Europa was het Jerusalem Kwartet te beluisteren in bijvoorbeeld de Londense Wigmore Hall, de Tonhalle Zürich, de Herkulessaal in München, de Elbphilharmonie in Hamburg en het Théâtre des Champs-Elysées in Parijs en tijdens de festivals van Salzburg, Schwarzenberg, Rheingau en Verbier.


Jules van Hessen (1959) is de vaste dirigent van het Nederlands Theaterorkest en het Philips Symfonieorkest en als gastdirigent actief bij een groot aantal symfonieorkesten. Hij studeerde orkestdirectie bij ondermeer Louis Stotijn, Edward Downes en Gennadi Rozjdjestvensky. Hij won internationale dirigentenconcoursen in Kopenhagen en Graz en eindigde enkele malen als finalist van de internationale dirigentencursus van de NOS. Inmiddels heeft hij vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten gedirigeerd en is internationaal een veelgevraagd dirigent. Zo was hij de eerste Nederlandse dirigent die de grote orkesten in China dirigeerde. Jules van Hessen is ook actief als spreker in het bedrijfsleven waar hij de processen waarmee een dirigent te maken heeft toetst aan die van andere beroepsgroepen. Sinds een aantal jaren is zijn concept 'Maestro Jules onthult' een groot succes. Bekende klassieke meesterwerken worden voor de pauze, met live ondersteuning van het orkest toegelicht en na de pauze integraal uitgevoerd. De tv uitzendingen hiervan (AVROTROS) met het Radio Filharmonisch Orkest trokken zo’n 700.000 kijkers. Verder is hij voorvechter en kenner van Joodse muziek en erevoorzitter/ artistiek directeur van het Internationaal Joods Muziekfestival. Op 30 november 2017 heeft Jules uit handen van wethouder Simone Kukenheim de ridderode mogen ontvangen.

docent: Jules van Hessen


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Jerusalem Kwartet in het Concertgebouw

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'