inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Global Day of Jewish Learning

Joods leren op dé internationale lerndag

Global Day of Jewish Learning
info Geen kennis van Hebreeuws vereist, alle lesstof word in vertaling behandeld

cursusnummer
7924
expert
plaats
Amsterdam
datum
1x op zondag
11 november 2018
tijd
11.00-16.00 uur
kosten
€ 45,00
(inclusief kosjere lunch)

Op deze internationale lern-dag leren Joden vanuit de hele wereld op dezelfde dag, over hetzelfde onderwerp. Dit jaar luidt het thema Extraordinary passages: Texts and Travels. Aan de hand van oude en nieuwe teksten bestudeert u de reizen, in de breedste zin van het woord, van het Joodse volk door de eeuwen heen. De volgende thema's komen aan bod: de betekenis van voornamen in het jodendom, wat zeggen de namen van onze voorouders over hun reizen? Een ander thema waarop wordt ingegaan is: Hoe kan het Joodse volk in de diaspora overleven? Tot slot wordt het onderscheid gemaakt tussen fysieke en spirituele reizen en tussen de ervaringen van een individuele reis enerzijds en de collectieve reizen van het Joodse volk anderzijds. Kortom, een dag over de geschiedenis van het Joodse volk van Abraham tot nu: hoe hebben de reizen van het Joodse volk tot op de dag van vandaag invloed op ons bestaan? De lunch, een drankje en wat lekkers zijn inbegrepen.


Leo Mock (1968) volgde een opleiding aan een talmoedhogeschool (jesjiwa) in Israël. Verder studeerde hij Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In december 2015 promoveerde hij cum laude aan de Tilburg University op een proefschrift, getiteld 'Het begrip Ruach Ra'a in de rabbijnse responsaliteratuur van na 1945: een case study in de relatie tussen kennis over de fysieke wereld en traditionele kennis'. Leo Mock heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam en is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog. Voor Crescas verzorgt hij, naast zijn wekelijkse column op de website, diverse Rabbinica-cursussen. Sinds zomer 2012 is Leo Mock adviseur Joodse Zaken van Beth Shalom. Aan de Tilburg University is hij docent Judaica.

docent: Leo Mock


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Global Day of Jewish Learning

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Tora en daarna'