Parasja en haftara op de vrijdagochtend

Bereid je voor op de sjabbat met docent rabbinica Leo Mock

Loading...
Data
10x op vrijdag:
4 november '22
2 december '22
20 januari '23
10 februari '23
10 en 31 maart '23
21 april '23
12 mei '23
9 en 23 juni '23
Tijd
10:00 - 11:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 125,00
Geen kennis van Hebreeuws vereist, alle lesstof word in vertaling behandeld
Inschrijven voor deze editie is helaas niet meer / nog niet mogelijk.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven

Deze oeroude teksten vormen een bron van inzicht en wijsheid. Mits je weet hoe je ze moet lezen: in de Joodse traditie is lezen immers altijd interpreteren. En de haftara, de profetenlezing waarmee sjabbat wordt afgesloten, vult de parasja van de week aan, maar spreekt die soms ook tegen.

In deze cursus lees je samen met docent rabbbinica Leo Mock tien parasjot en haftarot - hij kiest ze zo dat voor zijn vaste cursisten herhaling voorkomen wordt. De cursus is een bron van inspirerende wijsheid aan het begin van je sjabbat!

Na inschrijven krijg je toegang tot een portaal waar je alle teksten die behandeld zullen worden als pdf kunnen downloaden. Zo kun je thuis eerst alles lezen voor je in de les leert wat de inhoud en betekenis ervan is.

Deze cursus is een bron van inspirerende wijsheid van het begin van je sjabbat!

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wil je graag op de wachtlijst staan of je belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij je uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.