In de nieuwsbrief stonden per abuis verkeerde data voor de lezingen van Bart Wallet. De informatie op de website in inmiddels gecorrigeerd. In het cursusoverzicht staan nu de juiste data:

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Sefarad in Afrika

Een serie van drie lezingen over de fascinerende geschiedenis van de Israëlische volksmuziek

Sefarad in Afrika
cursusnummer
8068
expert
datum
1x op woensdag
10 juni 2020
tijd
11.30-12.15
kosten
€ 7,50

Na de vluchtelingenstroom uit Europa in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, begonnen ook uit Ethiopië, Iran, Jemen, Irak en Marokko Joden naar Israël te trekken. Het waren geen grote aantallen, maar de culturele invloed van deze, meest 'Afrikaanse' Joden op de ‘soundscape’ van Israël was van meet af aan groot. Dat drie van de vier winnaars van het Eurovisie Songfestival van Jemenitische afkomst zijn, zegt genoeg. In deze lezing ontdek je de geheimzinnige relatie tussen de muziek van Franstalige Marokkaanse Joden en Israël en hoor je adembenemend spannende verhalen over de Joodse migratie vanuit Afrika, zoals de roemruchte Operatie Salomo in de nacht van 24 op 25 mei 1991. Daarbij werd in iets meer dan één etmaal de voltallige Joodse bevolking van Ethiopië per vliegtuig naar Israël overgebracht.


Noam "Nani" Vazana is een veelgeprezen internationale Singer-Songwriter gevestigd in Amsterdam. Ze werd geëerd met de SENA-albumprijs (2019), de Arts Council England Award (2019), de Sephardic Music Award (2017) en de ACUM-albumprijs (2014).

Vazana vertegenwoordigde Nederland op het European Music Festival in VN (2019) en speelde solo-concerten in het Kennedy Center (USA), Jodhpur RIFF festival (Indië), North Sea Jazz (Nederland), Manchester Jazz Festival (UK), Jazzahead (Duitsland), Jerusalem Jazz (Israel) en was artist in residence op Amsterdam Roots Festival. Noam werkte internationaal samen met Katie Melua, Bobby McFerrin, John Clayton, Carolina, Evyatar Banai, The Israeli Sinfonietta, het Cameri-theater en meer.

Vazana bracht 4 soloalbums uit, gerangschikt als iTunes Top-20 bestseller (2015), en componeerde muziek voor BBC- en NPO-documentaires. Het Nederlandse NPO-netwerk bracht een minidocumentaire uit over haar muzikale werk als oprichtster en artistiek leider van haar koor Hebrew Groove (2018). Noam hield lezingen op TedX Amsterdam en Womex (zowel in Spanje als Finland) en trad op tijdens de internationale vredesconferentie CH (2016).

docent: Noam Vazana


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Sefarad in Afrika

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'