inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Antisemitisme en islamofobie

De parallellen en verschillen

Antisemitisme en islamofobie
cursusnummer
8042
plaats
Amsterdam
datum
1x op donderdag
5 maart 2020
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 25,00

Met het toenemende populisme in Europa nemen ook antisemitisme en islamofobie toe.
Welke vorm nemen deze hedendaagse verschijnselen aan en is er een onderlinge relatie te bespeuren? En hoe maakt men gebruik van anti-antisemitisme om gelijktijdig zichzelf én het discrimineren van andere groeperingen te legitimeren? Professor Judith Frishman wijdt tijdens deze avond uit over parallellen en verschillen tussen antisemitisme en islamofobie en de invloed hiervan op de integratie van minderheden in West-Europa in de afgelopen eeuwen.


Judith Frishman (1953) is sinds 2008 hoogleraar jodendom aan de Universiteit Leiden waar zij ook voorzitter is van de BA en MA opleidingen religiestudies aan Leiden University Centre for the Study of Religions (LUCSoR). daaraan voorafgaand was zij hoogleraar rabbijns jodendom aan de (toenmalig) Katholieke Theologische Universiteit Utrecht en de Theologische Faculteit Tilburg alsook bijzonder hoogleraar voor de relaties jodendom en christendom aan de Theologische Faculteit Leiden.
Zij onderzoekt de cultuurgeschiedenis van de joden in West Europa vanaf de 19de eeuw tot op heden met een focus op emancipatie, burgerschap, en godsdienstig hervormingen.

docent: Judith Frishman


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Antisemitisme en islamofobie

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Geschiedenis'