inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Focus op de parasja

Toelichting op de Tora

Focus op de parasja
info Geen kennis van Hebreeuws vereist, alle lesstof word in vertaling behandeld

cursusnummer
7904
expert
plaats
Amsterdam
data
10x op vrijdag
19 oktober,
23 november,
7 december 2018,
25 januari,
22 februari,
15 maart,
12 april,
17 mei,
21 juni,
5 juli 2019
tijd
10.00-11.00 uur
kosten
€ 125,00

De Tora wordt al duizenden jaren gelezen door een breed lezerspubliek. Blijkbaar is deze oeroude tekst met haar soms mysterieuze verhalen een bron van inzicht en wijsheid voor mensen in heel verschillende tijdvakken. Maar je moet wel weten hoe je die tekst moet lezen. Want lezen is in de Joodse traditie altijd interpreteren. Wil jij ook ontdekken wat er nou echt in de tekst van de Tora staat en je laten inspireren door eeuwenoude tradities? Dat kan op vrijdagochtend waar we gedurende een uur de Parasja - de wekelijkse lezing in Sjoel - samen doornemen.

De parsjiot die dit jaar aan bod komen:

19 oktober - Lech-Lecha
23 november - Wajisjlach
7 december 2018 - Mikeets
25 januari - Jitro
22 februari - Kie Tisa
15 maart - Wajikra
12 april - Metsora
17 mei - Emor
21 juni - Beha'alotecha
5 juli 2019 - Korach


Leo Mock (1968) volgde een opleiding aan een talmoedhogeschool (jesjiwa) in Israël. Verder studeerde hij Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In december 2015 promoveerde hij cum laude aan de Tilburg University op een proefschrift, getiteld 'Het begrip Ruach Ra'a in de rabbijnse responsaliteratuur van na 1945: een case study in de relatie tussen kennis over de fysieke wereld en traditionele kennis'. Leo Mock heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam en is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog. Voor Crescas verzorgt hij, naast zijn wekelijkse column op de website, diverse Rabbinica-cursussen. Sinds zomer 2012 is Leo Mock adviseur Joodse Zaken van Beth Shalom. Aan de Tilburg University is hij docent Judaica.

docent: Leo Mock


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Focus op de parasja

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Tora en daarna'