Je bent jong, Joods en je schrijft…

Loading...
Datum
donderdag 21 maart '24
Tijd
20:00 - 22:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 15,00

Vier jonge Joodse schrijvers vertellen hoe het is om in deze tijd voor het schrijverschap te kiezen.

Crescas organiseert een boeiende avond met vijf jonge Nederlands-Joodse schrijvers. Een avond over literatuur, schrijverschap en Jodendom. Hoe is het om in deze tijd voor het schrijverschap te kiezen en hoe werkt het Jodendom door in hun werk. Samya Ghilane gaat deze avond in gesprek met Tobi Lakmaker, Maurits de Bruijn, Solomonica de Winter en Yael van der Wouden.

Samya Ghilane is actrice. Zij studeerde in 2016 af aan de Toneelacademie in Utrecht en trad al voor de afronding van haar studie op in diverse films, televisieseries en op toneel. begon zal al met acteren in televisieseries, films en op toneel. Vanaf 2020 speelt ze de rol van Dina Amrani in de televisieserie Oogappels.

Tobi Lakmaker (1994) is schrijver en columnist voor de Volkskrant. Hij studeerde korte tijd Russisch en literatuurwetenschap en rondde in 2018 zijn studie filosofie af. In 2021 publiceerde hij zijn bestseller debuut ‘De Geschiedenis van mijn seksualiteit’ bij uitgeverij Das Mag.

Maurits de Bruijn (1984), schrijver, queer, Joods en opgevoed in een gereformeerd milieu. 'Ook mijn Holocaust' is het reisverslag van een trip naar Israël, maar daarmee ook van een heel leven. Een leven waarin de Tweede Wereldoorlog nog altijd door dreunt.

Solomonica de Winter (1997) is een Nederlands schrijfster en kunstenares. In 2014 verscheen haar boek 'Achter de regenboog'. Haar tweede boek 'Natural Law' is een intens verhaal over een heldin in een sinistere wereld.

Yael van der Wouden (1987) studeerde vergelijkende literatuurwetenschap in Utrecht. Haar eerste roman 'Safekeep' verschijnt in 2024 bij uitgeverij Chaos.

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Maror

Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland (Maror) beheert de Maror-gelden van private partijen (banken, beurs, verzekeraars) die bestemd zijn voor collectieve doelen binnen de Joodse gemeenschap in Nederland en verstrekt daaruit subsidies.meer informatie: maror.nl
Logo samenwerking 'Maror'

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.