inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Violist op het dak

Lezing in voorbereiding op concert

Violist op het dak
cursusnummer
8015
plaats
Amsterdam
data
Concert is op
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 32,00
(inclusief concertkaartje)

Voorbereidingsavond op het interactief familie-vertel-concert van het Kindermuseum van het Joods Cultureel Kwartier

Op een ochtend wordt Max wakker en is alles anders: achter zijn huis staat opeens een droombos en op het dak staat iemand viool te spelen. Eigenlijk moet hij naar school, maar...
Tijdens dit interactieve familie-vertel-concert van het Kindermuseum ga je met Max mee op avontuur in het droombos. Het droombos is ook écht te zien! Het staat in het Kindermuseum en is gemaakt door Eli Content, die zich liet inspireren door de kunstenaar Marc Chagall. Zondag 24 november komt het bos naar de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.
Woensdagavond 20 november bespreekt Maestro Jules van Hessen op zijn vertrouwde wijze de muzikale inhoud van dit concert met daarin een prominente rol voor de muziek uit Anatevka (Fiddler on the Roof).


Jules van Hessen (1959) is de vaste dirigent van het Nederlands Theaterorkest en het Philips Symfonieorkest en als gastdirigent actief bij een groot aantal symfonieorkesten. Hij studeerde orkestdirectie bij ondermeer Louis Stotijn, Edward Downes en Gennadi Rozjdjestvensky. Hij won internationale dirigentenconcoursen in Kopenhagen en Graz en eindigde enkele malen als finalist van de internationale dirigentencursus van de NOS. Inmiddels heeft hij vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten gedirigeerd en is internationaal een veelgevraagd dirigent. Zo was hij de eerste Nederlandse dirigent die de grote orkesten in China dirigeerde. Jules van Hessen is ook actief als spreker in het bedrijfsleven waar hij de processen waarmee een dirigent te maken heeft toetst aan die van andere beroepsgroepen. Sinds een aantal jaren is zijn concept 'Maestro Jules onthult' een groot succes. Bekende klassieke meesterwerken worden voor de pauze, met live ondersteuning van het orkest toegelicht en na de pauze integraal uitgevoerd. De tv uitzendingen hiervan (AVROTROS) met het Radio Filharmonisch Orkest trokken zo’n 700.000 kijkers. Verder is hij voorvechter en kenner van Joodse muziek en erevoorzitter/ artistiek directeur van het Internationaal Joods Muziekfestival. Op 30 november 2017 heeft Jules uit handen van wethouder Simone Kukenheim de ridderode mogen ontvangen.

docent: Jules van Hessen


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Violist op het dak

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'