inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Theatervoorstelling 'Opgediept'

Door Judith Herzberg & De Theatertroep

Theatervoorstelling 'Opgediept'
cursusnummer
7919
plaats
Amstelveen
datum
1x op zaterdag
30 maart 2019
tijd
20.30 uur
kosten
€ 35,00

Na de beroemde trilogie Leedvermaak (1982) / Rijgdraad (1995) / Simon (2002), over de stille impact van de Tweede Wereldoorlog op een Joodse familie, schrijft Judith Herzberg met De Theatertroep nu een vierde deel, passend bij deze tijd.

Een troep toneelspelers arriveert vergeefs in het theater. Ze willen het vierde deel van de trilogie van Herzberg gaan zien. Uitverkocht. Ze stellen zich voor hoe de voorstelling in de zaal zou kunnen zijn. Ze fantaseren over hoe het verdergaat met de personages en schieten haast ongemerkt in de rollen uit het stuk. Zo komen ze in de loop van de avond toe aan vragen waar ze, onder andere door de trilogie, nog mee worstelen.
Herzberg wist samen met broer en zus uit Westerbork te ontsnappen en bracht de rest van de oorlog als onderduiker door. Haar ouders werden naar Bergen-Belsen getransporteerd, maar zijn hier levend uitgekomen.

"Onwaarschijnlijk goed dat deze mensen elkaar hebben gevonden," schreef de Volkskrant over de theaternovelles 'Hoe echt is echt echt' en 'Zeeziek in het zwembad' die schrijverscollectief Judith Herzberg en De Theatertroep in 2016 presenteerden.

Na afloop van de voorstelling zal er een nagesprek zijn met een van de acteurs. En misschien sluiten meerderen zich aan.


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Theatervoorstelling 'Opgediept'

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'