sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Het Europa van Joseph Roth

De Joodse identiteit en het ‘tussenoorlogs Europa’

Het Europa van Joseph Roth

Joseph Roth

cursusnummer
7810
docent
plaats
Amsterdam
data
2x op woensdag
10 en 17 januari 2018
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 60,00
docent: Ilse Lazaroms

Joseph Roth: schrijver, zelfbenoemd wereldburger, kosmopoliet en 'hotelpatriot' die het liefst onderweg was en de wereld om zich heen observeerde en beschreef. Roth was een Oost-Europese Jood uit een grensstadje in de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie die wenste te versmelten met de stadse culturen van Wenen en Parijs. Over zijn rol als schrijver zei hij: 'Ik teken het gezicht van deze tijd'. Ondanks zijn succes ontsnapte Roth niet - na 1933 - aan het lot van de politieke ballingschap. Hij overleed in 1939, een paar maanden voor het begin van de Tweede Wereldoorlog, aan de gevolgen van een delirium tremens in een armenhospitaal in Parijs.

Vandaag de dag worden Roths werken opnieuw vertaald en vinden zijn ideeën over de hele wereld weerklank. Wat kan Roth ons vertellen over het Europa van toen, dat steeds vaker wordt vergeleken met onze huidige samenleving? Welke rol speelde zijn Joodse identiteit in zijn biografie en zijn werk?

In dit tweeluik ligt de nadruk op Roths 'Joden op drift' (Juden auf Wanderschaft) uit 1927 en zijn werk over het 'tussenoorlogs Europa'.
De inschrijving voor cursus 7810 is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wilt u graag op de wachtlijst staan of uw belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Het Europa van Joseph Roth

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Identiteit en lernen'