Bijbels Hebreeuws voor beginners

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Joods Studiecentrum Leiden
Logo samenwerking 'Joods Studiecentrum Leiden'

Het doel van de cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners is: de leerling de basis van de grammatica bij te brengen en hem/haar te leren hoe met woordenboeken om te gaan. Het peil, na een jaar, zou zodanig moeten zijn dat de leerling met de dan bekende hulpmiddelen in staat is om te begrijpen hoe bestaande vertalingen tot stand gekomen zijn.
In veel gevallen zou de leerling ook in staat moeten zijn twee vertalingen te vergelijken om zo vast te stellen welke vertaling de voorkeur heeft.
Er wordt gebruik gemaakt van de in de grammatica inleidende teksten, te vinden op het web: http://www.punic.co.uk/hebrew/navigation/overzicht_lessen.html en http://www.punic.co.uk/hebrew/hebrewsyntax/syntaxis_html/bhsyntax.html . De te lezen teksten worden meestal in overleg met de cursisten gekozen, maar we beginnen komend jaar met Jonah. De leerling wordt geacht zelf voor een Hebreeuwse Bijbeltekst te zorgen, evenals voor een woordenboek. De mogelijkheden voor het laatste worden in één van de eerste lessen besproken.
Tijdens de lessen komt, als extra, regelmatig achtergrondinformatie ter sprake, waarbij het vooral gaat om de inhoud van traditionele Joodse commentaren.
Voorkennis is voor deze cursus niet nodig, maar vooraf enig oefenen met het alfabet maakt de start wel eenvoudiger.

Een online cursus voor het leren van het Alef-Beet vind je bij de online cursus pagina van Crescas.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.