Jongeren aan het Joodse roer

Crescas-leiderschapsprogramma jongvolwassenen gaat van start!

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Oy Vey.
Logo Oy Vey

De wereld van nu vraagt om leiders van de toekomst!

Heb jij ideeën over hoe de Joodse maatschappij eruit moet zien? Goed nieuws, je hoeft niet te wachten tot ‘later’: een goed idee laat zich niet leiden door leeftijd of ervaring. En leiderschaps-skills kan iedereen aanleren, daarvan zijn wij overtuigd.
Daarom lanceert Crescas een speciaal programma voor iedereen tussen de 16 en 35 jaar met een Joodse achtergrond.
De training is voor twee leeftijdscategorieën 16-20 (jongeren) en 20-35 jaar (jongvolwassenen) en er komen drie thema’s voorbij:

1) Leiderschap en Joodse identiteit
2) Leiderschap en ondernemerschap
3) Leiderschap, management en bestuur
I.s.m. Oy Vey.

In 2020 trappen we af met thema 1, eerst voor deelnemers tussen de 16 en 20 jaar.
Heb je daarna de smaak te pakken en wil je een nóg betere leider worden? Haak dan aan bij thema 2 en 3! Vanaf 2021 staan ze namelijk alle drie op de agenda voor beide leeftijds-categorieën.

Leiderschap en Joodse identiteit
Het eerste onderdeel bestaat uit vijf sessies van drie uur* (inclusief pauzes, drankjes en hapjes!), onder leiding van creatieve ondernemers Lievnath en Timor Faber van Oy Vey. Hun missie: de Joodse gemeenschap wordt mooier als je samen creëert, geniet, leert en herdenkt.

1: Joods zijn in de wereld. Juist nu!
2: Joods Nederland in kaart brengen
3: Joods leiderschap en persoonlijke groei
4: Van denken tot doen: bedenken, organiseren, uitvoeren
5: Inclusief programmeren

*Schrik niet, we doen maar één sessie op een dag!

Lievnath Faber

Lievnath Faber (1984) studeerde filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Haar afstudeerscriptie ging over Oriëntalisme binnen de Joodse gemeenschap & in de Israëlische...
Meer informatie

Timor Faber

Timor Faber, bakker en programmeur bij Oy Vey, haakt, breit en punnikt er op los. Hij ervaart haken als een vorm van handenarbeid die meditatief is maar ook heel gezellig. In deze cursus verwelkomt...
Meer informatie

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.