inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Ontdek van Halls leefwereld

Wandeling met thema Walraven van Hall

Ontdek van Halls leefwereld
cursusnummer
7938
expert
plaats
Amsterdam
datum
1x op zondag
7 april 2019
tijd
11.00-13.00 uur
kosten
€ 17,50

cursusnummer
7943
expert
plaats
Amsterdam
datum
1x op zondag
12 mei 2019
tijd
11:00-13:00
kosten
€ 17,50

Walraven van Hall was tijdens de Tweede Wereldoorlog de spin in het web van de Nederlandse illegaliteit. Zo wist het mede door hem opgezette Nationaal Steunfonds onder meer 9.000 Joodse onderduikers te voorzien van geld en andere basisvoorzieningen. Toch leerde het grote publiek Van Hall pas kennen toen er in 2018 een film uitkwam over zijn leven.
Tijdens een wandeling door het Amsterdamse centrum leidt zijn biograaf, Erik Schaap, u langs plekken die een belangrijke rol speelden in het verzetsleven van 'Wally' van Hall. Onderweg passeren we het gebouw waar de grootste bankroof ooit plaatsvond, bedacht en uitgevoerd door de gebroeders Van Hall, alsmede enkele andere verzetshaarden. En hoe waarheidsgetrouw is die speelfilm eigenlijk?


Erik Schaap (1961) studeerde journalistiek in Utrecht en politicologie in Amsterdam. Hij was - soms tegelijkertijd - verpleegkundige, gemeenteraadslid en PR-medewerker in de non-profitsector. Sinds 1995 coördineert hij het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland. Verder werkte hij als verslaggever en publicist. Hij schreef duizenden artikelen voor uiteenlopende media (onder meer de bladen &De Tijd en Vrij Nederland, het Noordhollands Dagblad en tal van vakbladen). Sinds 1999 verschenen er bij meerdere uitgeverijen boeken en andere gebundelde publicaties van zijn hand. Daarbij stond meestal de Nederlandse historie centraal.

docent: Erik Schaap


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Ontdek van Halls leefwereld

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Geschiedenis'