sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Joods Rotterdam belicht

Van Joodse ondernemers tot de Zandstraatbuurt

Joods Rotterdam belicht
cursusnummer
7834
docent
plaats
Rotterdam
datum
1x op zondag
13 mei 2018
tijd
11.00-13.00 uur
kosten
€ 25,00
docent: Rob Snijders

Het Louis Davids-monument, dat in 2016 teruggeplaatst werd op het Raamplein, houdt ook de herinnering levend aan het vooroorlogse Joodse Rotterdam. In het bijzonder aan de Zandstraatbuurt, waar armoede en prostitutie aan de orde van de dag waren.
Al wandelend door de geschiedenis van Joods Rotterdam neemt onze gids Rob Snijders u mee naar deze verdwenen Zandstraatbuurt, waar Louis Davids opgroeide. Ook de Joodse buurten rondom het Centraal Station passeren uitgebreid de revue. Over de Joodse ondernemers uit Kralingen en de oude verhalen rondom de Heemraadsingel weet u na afloop veel meer.
Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Joods Rotterdam belicht

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Geschiedenis'