Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Chazzanoet in the spotlight

Lezing

Chazzanoet in the spotlight
cursusnummer
8034
plaats
Amsterdam
datum
1x op woensdag
4 maart 2020
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 17,50

Chazzanoet - de kunst van de chazzan - spreekt tot ieders verbeelding. Wat is de emotionele zeggingskracht van chazzanoet, wat zegt het over het Joodse zelfbeeld? Deze avond gaan we op onderzoek uit. U ontdekt dat de vroegste voorlopers van de chassidische muziek uit het Amsterdamse chazzanoet voortkwamen en hoe deze muziek zich verder ontwikkeld heeft. Irwin Oppenheim laat ons horen hoe een singer-songwriter gebruik heeft gemaakt van chazzanoet en hoe chazzaniem hun melodieën opbouwen uit niet-westerse toonladders en hierop improviseren. En natuurlijk gaan we samen luisteren naar veel schitterende en inspirerende muziek.
Deze avond bouwt voort op de succesvolle avond van vorig jaar, maar kan prima worden gevolgd als u niet bij deze eerdere cursusavond aanwezig was.


Irwin Oppenheim (1979) is chazzan in de Gerard Doustraatsjoel in Amsterdam. Hij vindt het leuk om zijn liefde voor het chazzanoet te delen, onder meer via zijn website www.chazzanut.com. In het dagelijks leven werkt hij als zelfstandig IT consultant.

docent: Irwin Oppenheim


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Chazzanoet in the spotlight

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'