sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Clarice Lispector

Bijzondere reeks lezingen over Joods-gerelateerde onderwerpen

Clarice Lispector

Clarice Lispector, persoonlijk archief van Mafalda Volpe Verissimo. Met dank aan Acervo Literário de Erico Verissimo, Porto Alegre.

cursusnummer
7826
plaats
Amsterdam
datum
1x op zondag
22 oktober 2017
tijd
10.30-11.30 uur
kosten
€ 7,50
GJWN-leden: € 0,00
Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland verzorgt al bijna 100 jaar lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Dit jaar doen ze dat voor de tweede keer in samenwerking met Crescas. Voor leden van het GJWN zijn deze lezingen gratis toegankelijk. Informatie over het lidmaatschap vindt u op de GJWN-website.

Waarom wordt gezegd dat Clarice Lispector de grootste Joodse schrijver is sinds Kafka, en hoe komt het dat haar werk nu pas erkenning in Nederland begint te krijgen? Benjamin Moser, haar Amerikaanse biograaf en de motor achter haar herontdekking, beschrijft haar oorsprong in een straatarm dorpje van West-Oekraïne en hoe zij als vluchteling voor antisemitisch geweld als klein meisje in Brazilië terechtkwam, om zich daar als 's lands grootste moderne schrijver te ontplooien. In haar werk zijn de Joodse motieven verstopt, maar de vragen die zij oproept in haar ongeëvenaarde Portugees zijn dezelfde vragen die de Joodse mystici altijd hebben aangedurfd: Waarom is de wereld zoals hij is? Waarom worden we geboren, en waarom sterven we? En hoe ontdekken we God in onze altijd tekortschietende taal?

Met deze lezing geeft biograaf Benjamin Moser ons een blik in het leven en de wereld van een schrijfster die in eigen land niet zozeer bewonderd of bestudeerd wordt ... Clarice, zoals ze universeel genoemd wordt, is geliefd: een Braziliaanse en Joodse legende die haar plek inneemt als een van de grootste momenten van de moderne literatuur. 
De inschrijving voor cursus 7826 is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wilt u graag op de wachtlijst staan of uw belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Clarice Lispector

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Geschiedenis'