inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Maestro Jules & Bernstein

Maestro Jules & Bernstein

Dirigent Jules van Hessen in actie

info Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding of kennis vereist

cursusnummer
7905
plaats
Amsterdam
data
3x
ma 5, ma 12 en za 17 november 2018
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 100,00

Ook dit jaar staat er weer een concert in het Concertgebouw op het Crescasprogramma. Zaterdagavond 17 november wordt met een uitvoering van Leonard Bernsteins zinderende 'On the Waterfront Suite' niet alleen aandacht geschonken aan diens 100-jarige geboortedag, maar zal ook nationaal toptalent Noa Wildschut soleren in de 'Schotse Fantasie' van Max Bruch (ja, die van 'Kol Nidre').
Na de pauze klinken de melancholische maar spectaculaire 'Symfonische Dansen' van Sergei Rachmaninov. Orkest van dienst is Jules' vertrouwde Philips Symfonie Orkest.
 
Het concert wordt voorafgegaan door twee cursusavonden. Op de eerste (5 november) zal Jules van Hessen met name ingaan op de Joodse invloeden op het werk van Bernstein, terwijl op de tweede avond (12 november) alle uit te voeren stukken op Jules' kenmerkende wijze behandeld worden.


Jules van Hessen (1959) is de vaste dirigent van het Nederlands Theaterorkest en het Philips Symfonieorkest en als gastdirigent actief bij een groot aantal symfonieorkesten. Hij studeerde orkestdirectie bij ondermeer Louis Stotijn, Edward Downes en Gennadi Rozjdjestvensky. Hij won internationale dirigentenconcoursen in Kopenhagen en Graz en eindigde enkele malen als finalist van de internationale dirigentencursus van de NOS. Inmiddels heeft hij vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten gedirigeerd en is internationaal een veelgevraagd dirigent. Zo was hij de eerste Nederlandse dirigent die de grote orkesten in China dirigeerde. Jules van Hessen is ook actief als spreker in het bedrijfsleven waar hij de processen waarmee een dirigent te maken heeft toetst aan die van andere beroepsgroepen. Sinds een aantal jaren is zijn concept 'Maestro Jules onthult' een groot succes. Bekende klassieke meesterwerken worden voor de pauze, met live ondersteuning van het orkest toegelicht en na de pauze integraal uitgevoerd. De tv uitzendingen hiervan (AVROTROS) met het Radio Filharmonisch Orkest trokken zo’n 700.000 kijkers. Verder is hij voorvechter en kenner van Joodse muziek en erevoorzitter/ artistiek directeur van het Internationaal Joods Muziekfestival. Op 30 november 2017 heeft Jules uit handen van wethouder Simone Kukenheim de ridderode mogen ontvangen.

docent: Jules van Hessen


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Maestro Jules & Bernstein

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'