Emile Schrijver over de internationale Joodse kunstmarkt

Naar aanleiding van zijn nieuwe thriller De Firkovich-bende

Loading...
Datum
woensdag 24 januari '24
Tijd
20:00 - 22:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 17,50

Na zijn debuutroman De Hillel Codex uit 2021 verschijnt eind 2023 de tweede literaire thriller van de hand van de algemeen directeur van het Joods Cultureel Kwartier, Emile Schrijver: De Firkovich-bende.

Hoofdpersoon Max Blitz duikt opnieuw diep onder in de wereld van de internationale handel in Joodse kunst en oude boeken. Dit keer wordt hij geconfronteerd met verraderlijk goed gemaakte vervalsingen van oude historische bronnen en probeert hij de herkomst daarvan te achterhalen.

Schrijver geeft voor Crescas naar aanleiding van De Firkovich-bende inzicht in de werking van de internationale Joodse kunstmarkt, die gedicteerd wordt door handelaren, veilinghuizen, musea en een relatief beperkt aantal vermogende verzamelaars.

Hij zal uitleggen hoe de echtheid van objecten wordt onderzocht, hoe de soms torenhoge prijzen tot stand komen, hoe de herkomst van objecten steeds belangrijker wordt, en wat verzamelaars en musea beweegt wanneer ze in die markt actief zijn.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.