Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Ask Dr. Ruth

Documentaire en lezing

Ask Dr. Ruth
cursusnummer
8031
plaats
Amsterdam
datum
1x op donderdag
6 februari 2020
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 17,50

Sundance's publieksfavoriet Ask Dr. Ruth vertelt het ongelooflijke levensverhaal van Dr. Karola Ruth Westheimer (Frankfurt, 1928), bekend als Dr. Ruth, die als kind de Sjoa overleefde en de eerste én beroemdste sekstherapeut op de Amerikaanse radio en televisie werd. Een intrigerende documentaire over een kleine (doch grootse) vrouw die middels humor, seks en relaties bespreekbaar maakte en als missie had om preutsheid uit de slaapkamer te verdrijven. Ze was voorvechter van gelijke rechten voor vrouwen op seksueel gebied en nam het op voor de LGBT-gemeenschap ten tijde van de HIV-/aidsepidemie. Nu, bijna 90 jaar oud, staat zij nog volop in het leven. In de documentaire kijkt ze terug op haar traumatische jeugd en hoe zij één van de belangrijkste woordvoerders werd in de seksuele revolutie.

Relatietherapeute Julie Wagschal duikt in het fenomeen en vertelt over het leven van Dr. Ruth voordat ze een bekende seksuele voorlichter en radio-ster werd. Over hoe deze vrouw zo bekend is geworden en wat haar uniek maakte. Tot slot werpen we een blik op Dr. Ruth's belangrijkste bevindingen en wat huidig onderzoek hierover zegt.

Bekijk hier de trailer


Julie Sharon-Wagschal (1978) is een Amerikaans-Nederlandse psychologe en relatietherapeute. Ze voert een eigen praktijk in Amsterdam-Buitenveldert. Ze heeft zich gespecialiseerd in de Gottman Relatietherapie Methode en verzorgt daarin als enige in Europa ook workshops en trainingen voor stellen en professionals. Naast relatietherapie richt Julie zich op moeilijkheden rondom fertiliteit, zwangerschap, geboorte(trauma), en ouderschap. Vanwege haar interesse in interculturele relaties en haar eigen achtergrond, komt een overgroot deel van haar cliënten uit de internationale gemeenschap van Amsterdam en omstreken.

docent: Julie Wagschal


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Ask Dr. Ruth

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'