inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Zomer leeskring Hebreeuws

Het levensverhaal van Eliëzer ben Jehoeda

Zomer leeskring Hebreeuws
cursusnummer
8072
data
5x op woensdag
8 en 22 juli,
5 en 19 augustus,
2 september 2020
tijd
11.00-13.00 uur
kosten
€ 95,00

In 5 zoom-bijeenkomsten lezen wij in het Hebreeuws het 17 pagina's tellende boekje 'Het levensverhaal van Eliëzer Ben Jehoeda'. Ben Jehoeda wijdde zijn leven aan de vernieuwing van de Hebreeuwse taal met als doel er weer een levende taal van te maken. Er is dus geen mooier verhaal om jouw Hebreeuws mee te oefenen!

Het Hebreeuws van dit verhaal is geschikt voor enigszins gevorderde cursisten. Tijdens deze zomer zoom-cursus zal de tweetalige uitgave gebruikt worden. Dat wil zeggen dat we zullen uitgaan van de Hebreeuwse tekst, maar dat de Nederlandse vertaling behulpzaam kan zijn.

Het levensverhaal van Eliëzer ben Jehoeda, tweetalige uitgave, geschreven door Tami Shem-Tov, vertaling Marcella Levie, uitgegeven door Vereniging Hebreeuws, Sifroet 23, jaargang 2020, 17 p.


Hannah Neudecker (1964) werkte meer dan 25 jaar als docent Hebreeuws aan de Universiteit Leiden. Momenteel geeft zij vanuit Lasjontaaltrainingen vooral privéonderwijs in Hebreeuws, NT2 en de meeste schooltalen. Daarnaast biedt zij scriptiebegeleiding en coaching. Vanuit een persoonlijke band probeert zij leerlingen van jong tot oud te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Onderwijs en Jodendom staan in haar leven centraal en daarom wil zij de ervaring die zij opgedaan heeft in het onderwijs, maar ook in diverse besturen binnen de universiteit en daarbuiten, graag inzetten voor Crescas. Zij is actief lid van de LJG Den Haag.

docent: Hannah Neudecker


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Zomer leeskring Hebreeuws

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'