inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Joodse Vrijhaven in Shanghai

Joodse Vrijhaven in Shanghai
info Voor deze lezing is geen specifieke vooropleiding of kennis vereist

cursusnummer
7933
expert
plaats
Leiden
datum
1x op donderdag
22 november 2018
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 15,00

Hoe was het om aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog met je gezin te vertrekken naar een 'gangsteroord' in China, dat ook nog eens werd verscheurd door een burgeroorlog? Op die vraag geeft Joan Veldkamp in haar boek Vrijhaven Shanghai antwoord. Hoe ontkwamen duizenden Joodse vluchtelingen in China aan de Holocaust? Door middel van filmbeelden en ander archiefmateriaal wordt de sfeer in Shanghai opgeroepen, waarna Veldkamp zal vertellen over het waargebeurde verhaal van de vrienden Peter en Guenter.


Joan Veldkamp (52) is politicoloog, Azië-deskundige en freelance journalist. Ze werkte als correspondent in Japan en China voor verschillende media. Haar eerste boek 'Vrijhaven Shanghai' kwam in september 2017 uit. Zie ook www.joanveldkamp.com

docent: Joan Veldkamp


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Joodse Vrijhaven in Shanghai

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Literatuur'