Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord






Zonder wachtwoord snel inloggen?

Dat onverwoestbare in mij

Toneel & nabespreking

Dat onverwoestbare in mij

Fotograaf: Diederik van Vleuten

cursusnummer
8025
expert
plaats
Zaandam
datum
1x op woensdag
20 mei 2020
tijd
20.3 uur
kosten
€ 29,00
(inclusief kaartje, nagesprek en een drankje)





Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven spreken wereldwijd tot de verbeelding. Nieuwe generaties vinden inspiratie in Etty's zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.
In Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij wekt actrice en theatermaakster Julika Marijn de schrijfster tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Met een hernieuwde blik richt Marijn een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden. 
Na afloop is er een nabespreking met soliste Julika Marijn.

Het Parool (over 'In duizend zoete armen'): "Julika Marijn speelt Etty zeer overtuigend: afwisselend gedragen, licht, lyrisch, nuchter."


Julika Marijn (1972) studeerde af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Speelde voorafgaand o.a. in de jongerenvoorstelling van Toneelgroep Amsterdam. Julika schrijft en speelt sinds 2003 haar eigen theaterproducties. Debuteerde met haar zelfgeschreven solovoorstelling In duizend zoete armen, geïnspireerd op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. Speelde deze voorstelling op locatie in de voormalige woning van Etty aan de Gabrie¨l Metsustraat in Amsterdam, waar zij voor de gelegenheid zelf een huiskamertheater realiseerde. Werd vervolgens geprogrammeerd in de Serie Nieuwe Theatermakers en speelde de voorstelling rond de 200 keer in Nederland, België¨, Israël en Singapore. Ze speelde bij Het Nederlands Kamerkoor Etty Hillesum in de voorstelling La Figure Humaine (regie Frances Sanders). Speelde in het kader van het Etty Hillesum-jaar (2014) de solovoorstelling Denkend Hart over Etty Hillesum. In dit jaar maakte ze Die Weise von Liebe und Tod in samenwerking met mezzosopraan Christianne Stotijn en het Amsterdam Ensemble en schreef ze het script samen met Moniek Kramer. Onlangs verscheen haar eerste boek bij Uitgeverij Ten Have Altijd Etty i.s.m. hoogleraar humanistiek Ton Jorna, over Etty Hillesum als inspiratiebron anno nu. Na haar zelfgeschreven muzikale monoloog De hoer en de heilige sleepte ze met haar derde muziektheatersolovoorstelling getiteld Tegenover Lady Di, twee publieksprijzen in de wacht (Capelle aan de IJssel en Munttheater in Weert). Was daarnaast onder andere te zien in de voorstelling Napoleon op Sint-Helena' naast Huub Stapel als minnares van Napoleon (spel & klassieke zang). En toerde met de 'De Vagina Monologen' door het land. Is als freelance actrice verbonden aan Theatergroep Plezant. Speelde talloze (gast)rollen in televisieseries, sprak verschillende luisterboeken in en is werkzaam als sprekerscoach (o.a. TEDx) bij Great Communicators. Zie ook <julikamarijn.nl>

docent: Julika Marijn (foto: Diederik van Vleuten)


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Dat onverwoestbare in mij

n.v.t.

← Snel & eenvoudig



Geavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'