Arabisch voor beginners

De Arabische taal is met ruim 200 miljoen sprekers de vijfde meest gesproken taal ter wereld. Het is een taal die enorme verscheidenheid kent. Van Marokko tot Egypte en van Irak tot Sudan zijn er talloze Arabische dialecten.
Het geschreven Arabisch dat gebruikt wordt in onder meer media, politiek, literatuur en poëzie, het Modern Standaard Arabisch (MSA), wordt echter in alle Arabische landen gebruikt en begrepen.

In deze beginnerscursus maak je kennis met de beginselen van het Modern Standaard Arabisch. In tien bijeenkomsten leer je het alfabet en woorden en eenvoudige zinnen schrijven. Daarnaast leer je begroetingen en simpele conversaties in een van de meest begrepen dialecten: het Egyptisch. Tijdens de cursus maak je ook kennis met de rijke Arabische taal en cultuur via beeld en muziek. De cursus vormt een goed uitgangspunt voor een vervolgcursus MSA of een van de Arabische dialecten.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.