In de nieuwsbrief stonden per abuis verkeerde data voor de lezingen van Bart Wallet. De informatie op de website in inmiddels gecorrigeerd. In het cursusoverzicht staan nu de juiste data:

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Asjkenaz in Europa

Een serie van drie lezingen over de fascinerende geschiedenis van de Israëlische volksmuziek

Asjkenaz in Europa
cursusnummer
8065 (Asjkenaz in Europa)
expert
datum
1x op woensdag
3 juni 2020
tijd
11:30-12:15
kosten
€ 7,50

Vanaf de negentiende eeuw liepen er migratiestromen uit Oost-Europa naar het toenmalige Palestina. Onder de vertrekkers mensen die op de vlucht waren voor de pogroms in de negentiende en vroeg-twintigste eeuw, idealistische pioniers uit Letland, vrome Joden uit Polen en halverwege de twintigste eeuw ook overlevenden van de Sjoa. Onder die Asjkenazische migranten bevonden zich tal van befaamde kunstenaars, zoals Chaim Nachman Bialik (Ivnitsa, Oekraïne 1873 – Wenen, 1934) en Leah Goldberg (Königsberg, 1911 – Jeruzalem, 1970). Deze befaamde dichters zagen hun poëzie op muziek gezet tot liedjes die in het geheugen van de pioniers gegrift werden en tot op de dag van vandaag de herinnering aan het zionistische ideaal en het ontstaan van de kibboetsbeweging levend houden.


Noam "Nani" Vazana is een veelgeprezen internationale Singer-Songwriter gevestigd in Amsterdam. Ze werd geëerd met de SENA-albumprijs (2019), de Arts Council England Award (2019), de Sephardic Music Award (2017) en de ACUM-albumprijs (2014).

Vazana vertegenwoordigde Nederland op het European Music Festival in VN (2019) en speelde solo-concerten in het Kennedy Center (USA), Jodhpur RIFF festival (Indië), North Sea Jazz (Nederland), Manchester Jazz Festival (UK), Jazzahead (Duitsland), Jerusalem Jazz (Israel) en was artist in residence op Amsterdam Roots Festival. Noam werkte internationaal samen met Katie Melua, Bobby McFerrin, John Clayton, Carolina, Evyatar Banai, The Israeli Sinfonietta, het Cameri-theater en meer.

Vazana bracht 4 soloalbums uit, gerangschikt als iTunes Top-20 bestseller (2015), en componeerde muziek voor BBC- en NPO-documentaires. Het Nederlandse NPO-netwerk bracht een minidocumentaire uit over haar muzikale werk als oprichtster en artistiek leider van haar koor Hebrew Groove (2018). Noam hield lezingen op TedX Amsterdam en Womex (zowel in Spanje als Finland) en trad op tijdens de internationale vredesconferentie CH (2016).

docent: Noam Vazana


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Asjkenaz in Europa

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'