inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

How to Seider?

Dé voorbereiding op Seideravond

cursusnummer
8013
expert
plaats
Amsterdam
datum
1x op woensdag
18 maart 2020
tijd
18.30-22.00 uur
kosten
€ 45,00

Pesach is altijd veel werk. En dan moet je tot overmaat van ramp ook nog de seider geven ... Maar hoe doe je dat vlotjes? Hoe word je wijs uit de grote hoeveelheden tekst en rituelen?
In How to Seider? leert u over de belangrijkste thema's van de Haggada, de voorwerpen op de seiderschotel en de structuur van deze bijzondere avond. Waar staan de vier zonen symbool voor? Waarom wordt er steeds wijn bijgevuld? En hoe kun je het eeuwenoude verhaal naar het nu trekken? Deze avond is interactief van karakter, er worden verschillende werkvormen gehanteerd. Zo wordt het plenaire gesprek afgewisseld met het leren in tweetallen (chavroeta) om meteen al in de sfeer van de seider te komen. Zodat het een feest wordt om een seider te geven - en niet alleen een maaltijd!


Leo Mock (1968) volgde een opleiding aan een talmoedhogeschool (jesjiwa) in Israël. Verder studeerde hij Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In december 2015 promoveerde hij cum laude aan de Tilburg University op een proefschrift, getiteld 'Het begrip Ruach Ra'a in de rabbijnse responsaliteratuur van na 1945: een case study in de relatie tussen kennis over de fysieke wereld en traditionele kennis'. Leo Mock heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam en is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog. Voor Crescas verzorgt hij, naast zijn wekelijkse column op de website, diverse Rabbinica-cursussen. Sinds zomer 2012 is Leo Mock adviseur Joodse Zaken van Beth Shalom. Aan de Tilburg University is hij docent Judaica.

docent: Leo Mock


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

How to Seider?

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Identiteit en lernen'