inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Le Grand Michel Legrand

Een symfonische hommage.

Le Grand Michel Legrand
info cursusavond (20 juni, 20:00) + concert (25 juni, 20:15)

cursusnummer
7947
plaats
Amsterdam
data
2x
do 20 & di 25 juni 2019
kosten
€ 80,00
(1e rang)
info cursusavond (20 juni, 20:00) + concert (25 juni, 20:15)

cursusnummer
7948
plaats
Amsterdam
data
2x
do 20 & di 25 juni 2019
kosten
€ 67,50
(2e rang)
Michel Legrand; meester van de evergreens
Het is slechts weinig componisten gegeven: muziek te schrijven die miljoenen mensen weet te raken en ook nog eens de tand des tijds doorstaat. De onlangs overleden Franse componist Michel Legrand deed het keer op keer. Dat maakt hem tot een ware meester van de evergreens.

Unieke mix van musici en solisten brengt symfonische hommage
Het Philips Symfonie Orkest o.l.v. Jules van Hessen en pianist Cor Bakker brengen samen met het Nederlands Concertkoor, vocale solisten Noortje Herlaar en Jon van Eerd een symfonische hommage aan de grootmeester. De arrangementen van Bob Zimmerman staan borg voor een zinderende belevenis.

Een uniek muzikaal eerbetoon in het concertgebouw in Amsterdam dat niet alleen de doorgewinterde Michel Legrandfan in het hart zal weten te raken.

Cursusavond
Dirigent en Crescas cursusleider Jules van Hessen a.k.a. Maestro Jules bespreekt op de hem kenmerkende wijze leven en werk van de meester van de evergreen Michel Legrand. Natuurlijk worden zijn grote hits als The Windmills of Your Mind, Les Parapluies de Cherbourg besproken én er wordt ook een inkijkje gegeven in het persoonlijke leven van deze Joodse meestercomponist. De perfecte voorbereiding op het concert van 25 juni.


Jules van Hessen (1959) is de vaste dirigent van het Nederlands Theaterorkest en het Philips Symfonieorkest en als gastdirigent actief bij een groot aantal symfonieorkesten. Hij studeerde orkestdirectie bij ondermeer Louis Stotijn, Edward Downes en Gennadi Rozjdjestvensky. Hij won internationale dirigentenconcoursen in Kopenhagen en Graz en eindigde enkele malen als finalist van de internationale dirigentencursus van de NOS. Inmiddels heeft hij vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten gedirigeerd en is internationaal een veelgevraagd dirigent. Zo was hij de eerste Nederlandse dirigent die de grote orkesten in China dirigeerde. Jules van Hessen is ook actief als spreker in het bedrijfsleven waar hij de processen waarmee een dirigent te maken heeft toetst aan die van andere beroepsgroepen. Sinds een aantal jaren is zijn concept 'Maestro Jules onthult' een groot succes. Bekende klassieke meesterwerken worden voor de pauze, met live ondersteuning van het orkest toegelicht en na de pauze integraal uitgevoerd. De tv uitzendingen hiervan (AVROTROS) met het Radio Filharmonisch Orkest trokken zo’n 700.000 kijkers. Verder is hij voorvechter en kenner van Joodse muziek en erevoorzitter/ artistiek directeur van het Internationaal Joods Muziekfestival. Op 30 november 2017 heeft Jules uit handen van wethouder Simone Kukenheim de ridderode mogen ontvangen.

docent: Jules van Hessen


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Le Grand Michel Legrand

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'