Theo van Gogh als ‘Eeuwige Antisemiet’: een terechte bijnaam?

Loading...
Datum
dinsdag 16 april '24
Tijd
20:00 - 22:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 17,50

Jaap Cohen vertelt over Theo van Gogh

Theo van Gogh was een zeer omstreden regisseur, scenarioschrijver, filmer en televisiepresentator. Hij schopte tegen alles en iedereen aan. Daardoor kreeg hij veel vijanden en allerlei rechtszaken te verduren. Uiteindelijk leidde zijn kritische houding ten aanzien van de Islam tot zijn moord op 2 november 2004 op klaarlichte dag en midden op straat. Zijn dood veroorzaakte een schokgolf in Nederland, want de vrijheid van meningsuiting was hiermee in het geding.

Jaap Cohen heeft een diepgaande biografie geschreven over Theo van Gogh, De bolle Van Gogh, die eind 2023 uitkwam.

Wie is deze omstreden figuur die zoveel mensen in de gordijnen joeg? Was hij werkelijk een querulant of is dat de rol die hij zijn werkzame leven met verve speelde?

Jaap Cohen gaat u op deze ongetwijfeld boeiende avond meer vertellen over Theo van Gogh dan u ooit geweten hebt. Ook gaat hij in op paralellen tussen toen het antisemitisme dat recent weer is opgelaaid.

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Maror

Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland (Maror) beheert de Maror-gelden van private partijen (banken, beurs, verzekeraars) die bestemd zijn voor collectieve doelen binnen de Joodse gemeenschap in Nederland en verstrekt daaruit subsidies.meer informatie: maror.nl
Logo samenwerking 'Maror'

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.