Online leeskring Hebreeuws

Mijn Jeruzalem' door Meir Shalev

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Joods Studiecentrum Leiden.
Logo Joods Studiecentrum Leiden

De online leeskring is bedoeld voor diegenen die al een ruime Hebreeuwse kennis hebben en bekend zijn met de basisgrammatica. Vóór de les wordt aan de studenten gevraagd om zich thuis voor te bereiden.
In de les benadrukken we naast het lezen van het boek ook de context van het verhaal met behulp van video's, liedjes en andere bronnen. In de les benadrukken we naast het lezen van het boek ook de context van het verhaal met behulp van video's, liedjes en andere bronnen. In ‘Mijn Jeruzalem’ beschrijft Meir Shalev met veel liefde de stad waarin hij als kind opgroeide. Het boek is tweetalig: Naast het Hebreeuws origineel kun je de Nederlandse vertaling, door Ruben Verhasselt, lezen. Het boek kan tweedehands (bijvoorbeeld op Bol.com) worden aangeschaft.

Noa Breemhaar

Noa Breemhaar-Ben-Ish (1961) is opgegroeid in een kibboets in Israël. In Tel Aviv en Oranim studeerde ze voor onderwijzeres. Sinds 1989 woont ze in Nederland en geeft lessen Hebreeuws voor...
Meer informatie

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.