sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Jules van Hessen jubileert met Mahlers 8ste Symphonie

Cursus en zeldzaam Mahlerconcert

Jules van Hessen jubileert met Mahlers 8ste Symphonie

Dirigent Jules van Hessen in actie

cursusnummer
7804
plaats
Amsterdam
data
3x
ma 13, ma 20 en do 30 november 2017
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 100,00
docent: Jules van Hessen

Voor het uitvoeren van deze monumentale symfonie zijn zoveel musici nodig, dat dit muziekstuk zelden gespeeld wordt. Dirigent en Crescas-cursusleider Jules van Hessen viert met dit unieke werk zijn 30-jarig dirigentschap bij het Philips Symfonie Orkest. Verdere uitvoerenden zijn onder meer drie koren, een kinderkoor en een cast van acht Nederlandse topvocalisten. Het werk kenmerkt zich niet alleen door grandioze uitbarstingen, maar kent ook wonderbaarlijke, intieme, haast kamermuzikale elementen.
De cursus bestaat behalve uit het bezoeken van dit concert uit twee lessen.

In de eerste les wordt ingegaan op leven en werk van Gustav Mahler, met uiteraard veel aandacht voor zijn Joodse afkomst.
In de tweede les krijgen we de ins en outs van die Achtste Symfonie te horen, die merkwaardigerwijze uit twee delen bestaat. Zijn er Joodse elementen te vinden in de hymne Venit Creator Spiritus die de grondslag is van het eerste deel? En hoe geeft Mahler gestalte aan het tweede deel, dat in zijn ogen een 'Ode aan de Liefde' moet zijn?
De inschrijving voor cursus 7804 is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wilt u graag op de wachtlijst staan of uw belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Jules van Hessen jubileert met Mahlers 8ste Symphonie

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'