Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

"Verborgen verleden" gaat Joods

Joodse genealogie met Harmen Snel

info Tweede les is in het Stadsarchief, 14.00 -16.00 uur

cursusnummer
8006
expert
plaats
Amsterdam
data
2x op dinsdag
28 januari,
4 februari 2020
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 37,50

Wegens succes herhaald!
Dé kans om eindelijk eens die stamboom op te zetten!
In twee workshops geeft Harmen Snel, expert Joodse genealogie, uitleg over hoe beginners een stamboom kunnen opzetten. Hij gaat uitgebreid in op de valkuilen in de Joodse genealogie, de specifieke problemen betreffende ontbrekende registers, naamgeving etc. En het grote verschil tussen het onderzoeken van een Asjkenazische of een Sefardische familie. De tweede les vindt plaats in het Stadsarchief, waar Harmen u veel laat zien en u een beetje vertrouwd zal maken met de zaal.


Harmen Snel (1958) werkt na zijn opleiding aan de Rijksarchiefschool sinds 1981 bij het Amsterdamse Stadsarchief. Altijd op zoek naar de moeilijkste soorten van onderzoek binnen de genealogie was beoefening van Joodse genealogie een logische stap.
Harmen is co-auteur van diverse standaardwerken betreffende Joodse genealogie in Amsterdam zoals Trouwen in Mokum en Joodse Voornamen. Daarnaast publiceert hij regelmatig in Misjpoge, het kwartaalblad van de Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie. De laatste jaren is hij regelmatig te zien in het NTR-programma Verborgen Verleden, waarbij hij (al dan niet Joodse) BN-ers uitleg geeft over hun voorgeslacht.

docent: Harmen Snel


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

"Verborgen verleden" gaat Joods

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Geschiedenis'