Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Joodse kunst in de moderne tijd

Joodse kunst in de moderne tijd
cursusnummer
8059
expert
plaats
Amsterdam
Datum
datum nog nader te bepalen
tijd
20.00-22.00
kosten
€ 17,50
De tijd van de verlichting bracht nieuwe ontwikkelingen binnen de Joodse wereld, en ook in de kunst. Joodse kunstenaars volgen nu een opleiding aan de kunstacademies van Europa, introduceren nieuwe trends en bevinden zich in het spanningsveld tussen hun traditionele omgeving en de waarden van het liberalisme. Nieuwe trends worden zichtbaar; kunst weerspiegelt de ziel van de individuele kunstenaar. Joodse kunstenaars ontwikkelen zich binnen de moderne kunst en zijn steeds meer zichtbaar. Vanaf de 20ste eeuw is deze trend in versnelling, met de kunst van Jaques Lipschitz, Chaim Soutine en Marc Chagall.


Diklah Zohar (1968), geboren in Israël, studeerde Kunstgeschiedenis en Joodse geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem en Klassieke archeologie aan de Universiteit Leiden. Vooral de oude synagogen uit de Talmoedische periode en hun versieringsprogramma hebben haar interesse. Haar promotieonderzoek richt zich op mozaïekkunst uit de vroeg-Byzantijnse tijd in het Nabije Oosten. Tegenwoordig is Diklah directeur van Crescas. In de loop van haar studie raakte Diklah geïnteresseerd in culturele uitwisseling tussen de Joodse en de Christelijke artistieke sfeer. Dit resulteerde in de publicatie Roman and Christian images in Jewish art. Naast het verzorgen van colleges, workshops en het organiseren van Israëlreizen, is Diklah actief als mozaïekkunstenares. Meer informatie is te vinden op psefas.nl.

docent: Diklah Zohar


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Joodse kunst in de moderne tijd

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'