inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Haifa, multiculturele stad in Noord-Israël

Lezing van Simon Soesan, zondag 9 februari 2014


Als er één stad in Israël is die model kan staan voor een vreedzame samenleving van Joden en Moslims, dan is het Haifa. De derde stad van Israël (268.000 inwoners) kan beschouwd worden als een melting pot waar Joden (71%), Arabische Moslims (19%), Arabische Christenen (2%) en Druzen (2,5%) samenleven.

Crescas-columnist Simon Soesan is een ras-verteller. Dat bewijst hij wekelijks in zijn veelgelezen columns op onze website. Simon is echter ook een uitstekende spreker. Daar kunt u zich van overtuigen tijdens de lezing die hij zondag 9 februari, op uitnodiging van Crescas zal geven.

In zijn lezing zult u (nader) kennis maken met personages uit zijn columns. Wie is nu eigenlijk Bassam? En wie zijn die andere vrienden en ‘typetjes’ die vaker in zijn columns figureren? Simon zal verder spreken over de kleine dingen die het leven in Israël, in zijn ogen, bepalen. En hij geeft zijn kijk op de huidige situatie in Israël, op wat zich daar in werkelijkheid afspeelt. En natuurlijk is er gelegenheid om in discussie te gaan. U kunt Simon Soesan bijna niet blijer maken!

Maandag 3 februari is het 15 jaar geleden dat de Stichting Joods Educatief Centrum Crescas werd opgericht. We zijn in februari dus een beetje jarig. En wie jarig is, trakteert. Ter gelegenheid van ons jubileum bieden wij u de lezing van Simon Soesan dan ook gratis aan. Een kleine bijdrage in de kosten van zaalhuur en koffie/thee wordt op prijs gesteld, maar is zeker niet verplicht. In de zaal vindt u een ‘donatie-box’.
U dient zich wel in te schrijven. Dat kan door een kort mailtje te sturen naar info@crescas.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer, het aantal personen waarvoor u wilt inschrijven en de namen van deze deelnemers.

plaats: Amsterdam
datum: zondag 9 februari
aanvang: 13.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur