Bel Crescas: 020 - 640 23 80
Crescas schoolbord
Mijn Crescas
Crescas App
Twitter
Facebook
Porgy and Bess
een Joodse opera
cursusnummer7501
docentJules van Hessen
plaatsAmsterdam
data2 lessen op maandag, 20.00-22.00 uur, 10 en 17 november 2014
concert: zaterdag 22 november 2014 (tijden concert nog niet bekend)
kosten€ 62,00
(inclusief entreekaartje Concertgebouw)
Inschrijven


Alles klinkt beter in het Concertgebouw. Als dat waar is, dan gaat het dak er zeker af tijdens de bijzondere opvoering van George Gershwins Porgy and Bess in november 2014. Het Philips Symphonie Orkest en Philips' Philharmonisch Koor, gekenmerkt door nieuw en jong talent, geven onder leiding van dirigent en Crescasdocent Jules van Hessen een semiscenische vertolking van dit meesterwerk.

U kunt daar bij zijn. Bij de uitvoering. En bij de cursus waarin Jules van Hessen ingaat op de unieke ontstaansgeschiedenis van deze opera. U krijgt niet alleen een inkijkje in het boeiende leven van de als Yaäkov Gershowitz geboren componist, Jules van Hessen onthult ook de schokkende herkomst van deze opera.

Porgy and Bess staat bekend als een muziektheaterwerk waarin jazz-elementen de boventoon voeren. Dat is echter maar een deel van het verhaal. Oorspronkelijk stond een oude Joodse mythe aan de wieg van het stuk. Slechts een triviaal zakelijk geschil leidde er toe dat Porgy and Bess niet bekend werd als Joodse opera. De Joodse elementen zijn echter nog steeds goed hoorbaar.

Een onthullende, aantrekkelijke muziekcursus waarbij voorkennis niet vereist is.

Crescas is partner in Jonet