sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Porgy and Bess

een Joodse opera

cursusnummer
7501
plaats
Amsterdam
data
2 lessen op maandag, 20.00-22.00 uur, 10 en 17 november 2014
concert: zaterdag 22 november 2014 (tijden concert nog niet bekend)
kosten
€ 62,00
(inclusief entreekaartje Concertgebouw)

Alles klinkt beter in het Concertgebouw. Als dat waar is, dan gaat het dak er zeker af tijdens de bijzondere opvoering van George Gershwins Porgy and Bess in november 2014. Het Philips Symphonie Orkest en Philips' Philharmonisch Koor, gekenmerkt door nieuw en jong talent, geven onder leiding van dirigent en Crescasdocent Jules van Hessen een semiscenische vertolking van dit meesterwerk.

U kunt daar bij zijn. Bij de uitvoering. En bij de cursus waarin Jules van Hessen ingaat op de unieke ontstaansgeschiedenis van deze opera. U krijgt niet alleen een inkijkje in het boeiende leven van de als Yaäkov Gershowitz geboren componist, Jules van Hessen onthult ook de schokkende herkomst van deze opera.

Porgy and Bess staat bekend als een muziektheaterwerk waarin jazz-elementen de boventoon voeren. Dat is echter maar een deel van het verhaal. Oorspronkelijk stond een oude Joodse mythe aan de wieg van het stuk. Slechts een triviaal zakelijk geschil leidde er toe dat Porgy and Bess niet bekend werd als Joodse opera. De Joodse elementen zijn echter nog steeds goed hoorbaar.

Een onthullende, aantrekkelijke muziekcursus waarbij voorkennis niet vereist is.

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'